Mausteinen cajun-keittiö juontaa juurensa Louisianan osavaltioon, joka on yksi Yhdysvaltain etelävaltioista. Siellä paikallisesta etelävaltiolaisesta ruoanlaittoperinteestä kehittyi ns. fuusiokeittiö yhdessä kreoliperinteiden kanssa. Cajun-keittiölle ovat tyypillisiä tuhdit, tummaksi suurustetut pataruoat, joissa on lihaa, äyriäisiä, kasviksia ja reilusti mausteita. Lisukkeena tarjoillaan yleensä riisiä.
Suola, valkosipuli* (15 %), sinappijauho*, makea paprika* (12 %), juustokumina*, mustapippuri*, basilika*, cayennepippuri* (3,6 %), timjami*. *=Luomu
Salt, vitlök* (15%), senapsmjöl*, söt paprika* (12%), kummin*, svartpeppar*, basilika*, cayennepeppar* (3,6%), timjan*. *=Ekologisk
Allergeenit |
Sinappi* |
Saattaa sisältää |
Gluteenia sisältävät viljat* |
Ravintosisältö per (Näringsinnehåll per) 100 gram
Energia / KJ (Energi / KJ ) |
1111 KJ |
Energia / Kcal (Energi / Kcal) |
266 Kcal |
Rasva (Fett) |
8,6 g |
- josta tyydyttyneitä ( - varav mättat fett) |
1 g |
Hiilihydraatit (Kolhydrat) |
31 g |
- josta sokereita (- varav sockerarter) |
3,1 g |
Proteiini (Protein) |
11 g |
Suola (Salt) |
40 g |