Kvinoaa on olemassa erivärisinä lajikkeina. Perinteisin niistä on keltainen kvinoa. Se maistuu hyvältä kylmänä ja lämpimänä. Sopii riisin, salaattien tai keittojen joukkoon ja voidaan keittää myös puuroksi. Kvinoa on eteläamerikkalainen ruokakasvi, jota on viljelty yli 7 000 vuoden ajan. Näin ollen se on yksi maailman vanhimpia viljelyskasveja. Kvinoaa viljellään erityisesti Andien alueen maissa. Kvinoan suosioon on monia syitä. Kvinoa on runsaskuituinen ja sisältää paljon kasviproteiineja mutta on valmistettuna koostumukseltaan kevyttä ja maultaan useimpiin suihin sopivaa.
Valkoinen luomukvinoa.
Ekologisk vit quinoa.
Ravintosisältö per (Näringsinnehåll per) 100 gram
Energia / KJ (Energi / KJ ) |
1543 KJ |
Energia / Kcal (Energi / Kcal) |
366 Kcal |
Rasva (Fett) |
5,9 g |
- josta tyydyttyneitä ( - varav mättat fett) |
0,5 g |
Hiilihydraatit (Kolhydrat) |
62 g |
- josta sokereita (- varav sockerarter) |
1,8 g |
Ravintokuitu (Fiber) |
6,9 g |
Proteiini (Protein) |
12 g |
Suola (Salt) |
0,01 g |