Kvinoa on keittiöiden uusi suosikki. Se on eteläamerikkalainen ruokakasvi, jota on viljelty yli 7 000 vuoden ajan. Näin ollen se on yksi maailman vanhimpia viljelyskasveja. Kvinoaa viljellään erityisesti Andien alueen maissa. Kvinoan suosioon on monia syitä. Tässä niistä yksi. Kvinoa on runsaskuituinen ja sisältää paljon kasviproteiineja mutta on valmistettuna koostumukseltaan kevyttä ja maultaan useimpiin suihin sopivaa.
Kvinoaa on olemassa erivärisinä lajikkeina. Valitse perinteinen keltainen kvinoa, jos haluat miedonmakuisen kvinoan.
Quinoa Vit ekologisk. Har en mild smak, är rik på fiber och protein. Enkel att använda i matlagningen, kan serveras kallt som varmt i sallader, soppor eller gröt. Kräver ingen blötläggning före kokning.
Luomu kvinoa.
Ekologiska quinoa.
Ravintosisältö per (Näringsinnehåll per) 100 gram
Energia / KJ (Energi / KJ ) |
1490 KJ |
Energia / Kcal (Energi / Kcal) |
350 Kcal |
Rasva (Fett) |
6,1 g |
- josta tyydyttyneitä ( - varav mättat fett) |
0,7 g |
Hiilihydraatit (Kolhydrat) |
57 g |
- josta sokereita (- varav sockerarter) |
5 g |
Ravintokuitu (Fiber) |
7 g |
Proteiini (Protein) |
14 g |
Suola (Salt) |
0,02 g |