Kaurapuuro pähkinöillä ja raparperikompotilla

Aamiainen
15 min
Annokset: 2
Tässä todella hyvää luksuspuuroa, jos kotoa löytyy pari raparperitikkua, pähkinöitä ja kaurapuuroa. Siitä tulee nopea raparperihilloke, mutta samalla menetelmällä voidaan valmistaa hilloketta muiden hedelmien ja marjojen kanssa. Niin yksinkertaista ja hyvää!!!

Ainesosat

KAURAPUURO

2½ dl Urtekram kaurahiutaleita
3 dl kauramaitoa
3 dl vettä
1 iso ripaus suolaa
½ tl Urtekram kardemummaa

RAPARRIKOMPOTTI PÄHKINÄKÄYTTEELLÄ

4 tikkua raparperia
2 rkl Urtekram -kookosöljyä
3 rkl Urtekram vaahterasiirappia
1 tl Urtekram inkivääriä
2 ruokalusikallista vettä
2 dl sekoitettuna Urtekram pähkinöitä, siemeniä, kookoshiutaleita

TARJOILUUN

3 rkl mascarponea tai vegaanista jogurttia

Ohjeet

Kaada kaikki puuron ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Pienennä lämpöä ja keitä, kunnes se on kiehunut ja muuttunut kermaiseksi. Ota pois lämmöltä, laita kansi päälle ja anna seistä.

Leikkaa raparperi 2,5 cmn paloiksi. Sulata puolet kookosöljystä ja vaahterasiirupista isossa kattilassa ja lisää raparperi, inkivääri ja vesi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes raparperi pehmenee ja alkaa vapauttaa mehua. Liu'uta se sitten pannun toiselle puolelle, kaada loput öljystä ja vaahterasiirappista ja kaada pähkinäseos. Anna pähkinöiden paistua ja marinoitua makeassa raparperimehussa. Anna olla muutama minuutti.

Kaada puuro kahteen kulhoon. Laita keskelle tilkka mascarponea tai vegaanista jogurttia ja päälle raparperihilloketta. Levitä pähkinäseos kulhojen reunoja pitkin ja kaada päälle tilkka kauramaitoa.