Grillattua tofua yrttipedillä

Pääruoka
30 min
Annokset: 4
Tofua rosmariinivartaassa sekä auringonkukkaöljystä, kuivatusta oreganosta, hienonnetusta tuoreesta rosmariinista ja valkosipulista valmistettua marinadia. Tarjoillaan yrttipedillä cashewvoilla maustetun majoneesin kera

Ainesosat

2 pkt tofua
8 paksua rosmariinin oksaa

Marinadi

1 rkl Urtekram oreganoa
1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
0,5 tl sormisuolaa
2 valkosipulinkynttä
4 rkl auringonkukkaöljyä

Cashewvoilla maustettu majoneesi

2 dl majoneesia
2 rkl Urtekram cashewvoita
2 rkl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
sormisuolaa

Ohjeet

Mittaa oregano, hienonnettu rosmariini ja suola mortteliin. Jauha mausteita muutaman kerran. Lisää sitten valkosipuli ja murskaa se kokonaan mausteiden sekaan. Lisää sitten öljy ja sekoita kunnolla.
Pilko tofu noin 1–1,5 sentin kokoisiksi paloiksi. Irrota rosmariinin lehdet, niin saat hyvän vartaan tofua varten. Leikkaa yksi oksa ja työnnä siihen tofupalat. Sivele pintaan marinadia ennen grillausta ja sen jälkeen. Grillaa vartaita ensin korkealla lämmöllä. Siirrä ne sitten pois suorasta lämmöstä ja anna niiden paistua hetki. Voit myös siirtää vartaat uunivuokaan ja jälkikypsentää niitä 180-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia.
Vatkaa cashewvoi veteen ja viinietikkaan. Lisää sitten majoneesi ja sekoita tasaiseksi.