Gluteenittomat omenapannukakut

Välipalat
15 min
Annokset: 15
Omenapannukakut ovat paksuja amerikkalaisia banaanipannukakkuja terveellisempi gluteeniton versio, jossa banaani on korvattu omenasoseella. Nopeat pannarit maistuvat varsinkin syksyisen koleina aamuina.

Ainesosat

1 dl Urtekram kaurahiutaleita
1 dl Urtekram mantelijauhoa
1 dl Urtekram makeuttamatonta omenasosetta
1 dl kauramaitoa
2 munaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl Urtekram kanelia
Veitsenkärjellinen suolaa
Urtekram Kookosöljyä paistamiseen
Tuoretta omenaa ohuina siivuina

Ohjeet

Sekoita kaikki aineet kulhossa taikinaksi ja anna sen turvota 5-10 min.
Paista pieniä, paksuja pannukakkuja tilkassa kookosöljyä (n. 1 tl) paistinpannulla keskilämmöllä. Ennen kuin käännät pannukakun asettele muutama ohut omenasiivu pannukakun pinnalle ja käännä vasta sitten varovasti lastalla.
Taikinasta tulee n. 15 pientä pannukakkua.
*Gluteenittomia kaurahiutaleitamme voi käyttää taikinaan sellaisenaan, mutta jos käytät suurikokoisia kaurahiutaleita, voit hienontaa niitä morttelissa tai tehosekoittimessa, jotta niiden koostumuksesta tulee enemmän jauhomainen. Voit myös murentaa niitä kädessäsi, jotta ne sekoittuvat taikinaan tasaisemmin.