Vegaaniset pehmeät piparkakut appelsiinikuorrutuksella

Jälkiruoka
60 min
Annokset: 6
Mehukas ja vastustamaton piparkakku, joka ei sisällä maitoa, gluteenia tai valkoista sokeria!

Ainesosat

Piparkakut

2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2,5 dl Urtekram mantelijauhoa
2 dl Urtekram kookossokeria
2 tl Urtekram kanelia
2 tl Urtekram kardemummaa
1 tl jauhettua neilikkaa
2 tl lUrtekram eivinjauhetta
100 g maidotonta sulatettua margariinia
1 dl Urtekram kookoskermaa
2 dl Urtekram kookosmaitoa

Appelsiini kuorrutus

60 g maidotonta margariinia
200 g vegaanista tuorejuustoa
5-6 dl tomusokeria
1 appelsiini

Ohjeet

Tee piparkakut näin

Aloita lämmittämällä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele leipävuoka esimerkiksi kookosöljyllä.
3. Sulata voi ja aseta sivuun.
4. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon. Lisää sitten sulatettu voi, kookoskerma ja kookosmaito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita enempää kuin on tarpeen.
5. Täytä taikina leipävuoassa ja paista uunissa noin 30–45 minuuttia (aika on lyhyempi suurella pannulla ja pidempi pienellä pannulla). Käytä tikkua silloin tällöin nähdäksesi, alkaako kakku kiinteytyä.
6. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Appelsiini kuorrutus

1. Sekoita maidoton margariini ja vegaaninen tuorejuusto kulhossa
2. Lisää hieman tomusokeria vähän kerrallaan, kunnes saat sakeuden, johon olet tyytyväinen.
3. Raasta kuorrutukseen appelsiininkuorta ja mahdollisesti appelsiinin mehua, maistele ja lisää oman maun mukaan.
4. Anna jäähtyä jääkaapissa, kunnes kakku on jäähtynyt kunnolla. Levitä päälle kuorrute ja lisää koristeeksi raastettua applesiinin kuorta, nauti!