Belugalinssisalaatti makeantulisilla porkkanoilla ja jogurttikastikkeella

Pääruoka
30 min
Annokset: 4
Mahtavan täyttävä ja maukas salaatti harissapaahdetuilla porkkanoilla, belugalinsseillä, fetajuustolla, rapsakoilla siemenillä ja granaattiomenan siemenillä. Täydellinen todiste siitä, että myös salaatti voi yllättää.

Ainesosat

Paahdetut porkkanat
1 pussi porkkanoita (500 g)
1 rkl harissaa
2 rkl Urtekram hunajaa
1/2 tl Urtekram juustokuminaa
2 rkl Urtekram oliiviöljyä 
suolaa ja pippuria
Salaatti
300 g Urtekram belugalinssejä
2 kourallista yrttisekoitusta, minttua, persiljaa, tilliä 
2 avokadoa, paloiteltuna
1 pussi salaattisekoitusta
1 fetajuusto, murusteltuna
0,5 dl Urtekram siemeniä, paahdettuina
1/2 granaattiomena
Kastike
1 dl jogurttia 
1/2 sitruunan mehu
2 rkl Urtekram oliiviöljyä 
suolaa ja pippuria

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 200 °Ceen. Kuori porkkanat ja pilko ne reilunkokoisiksi paloiksi. Laita porkkanapalat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Sekoita keskenään harissa, hunaja, juustokumina, öljy ja reilu hyppysellinen suolaa ja kääntele sitten porkkanat marinadissa. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes reunat alkavat tummentua.

Keitä linssit pakkauksessa annettujen ohjeiden mukaisesti.
Sekoita kastike pienessä kulhossa. Hienonna yrtit ja sekoita sitten yrtit, linssit ja puolet kastikkeesta. 
Asettele salaatti ja linssit tarjoiluastiaan. Lisää niiden päälle porkkanat, avokado, fetajuusto, granaattiomenan siemenet, paahdetut siemenet ja loput kastikkeesta. Nauti!