Mausteinen linssipata (Gluteeniton, vegaaninen ilman kananmunaa)

Pääruoka
Annokset: 4

Ainesosat

150 g Urtekram punaisia luomulinssejä
1 prk Urtekram luomupastakastike
Basilika
3–4 dl vettä
Urtekram luomuoliiviöljyä
1 rkl Urtekram tamari- tai soijakastiketta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
3 porkkanaa
1 rkl Urtekram luomu cajunmixiä
1 tl Urtekram luomuhimalajansuolaa
Koristelu
1 avokado
Urtekram luomuchilihiutaleita
sokeriherneitä
ituja ja/tai herneenversoja
kourallinen lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria
Urtekram luomuoliiviöljyä
Valinnainen
2 kananmunaa

Ohjeet

1. Huuhdo linssit.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi lehtiselleri. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuullota aineksia tilavalla kuumalla pannulla. Sipulien on tarkoitus muuttua läpikuultaviksi, mutta ne eivät saa ruskistua. Siihen menee noin 4–5 minuuttia.
3. Lisää cajunmix ja punaiset linssit, sekoita ja lisää pastakastike. Täytä purkki vedellä ja lisää myös vesi joukkoon. Anna hautua noin 20–25 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Voit halutessasi lisätä hieman vettä kypsymisen aikana riippuen siitä, kuinka sakeaa ruokaa haluat.
4. Käsittele vihannekset, joita haluat käyttää koristeluun.
5. Annostele lämmin linssiruoka tarjoiluastiaan ja koristele vihanneksilla ja halutessasi paistetuilla kananmunilla. Viimeistele ruoka öljyllä, chilihiutaleilla, suolalla ja pippurilla. Ruoan voi joko annostella tilavalle vadille tai jakaa annoksiksi.
6. Linssiruoan voi mainiosti valmistaa edellisenä päivänä ja sitten ainoastaan lämmittää, tai voit valmistaa kaksinkertaisen annoksen, jolloin voit nopeasti loihtia pöytään maukkaan kasvisillallisen.