Hienostuneempi versio mutakakusta. Tämä syntisen hyvä vegaaninen suklaakakku on vastustamattoman herkullista! Voit valmistaa kakun kuorrutteeksi suklaaganachen tai tarjoilla kakun kasvipohjaisen kerman, jäätelön tai voikreemikuorrutteen kanssa.
Of Marisa Alvarsson
GANACHE-KUORRUTTEEN AINEKSET
200 g tummaa vegaanista suklaata (80 % kaakaota) rouhittuna
200 ml Urtekram kookosmaitoa tölkistä
KAKUN AINEKSET
425 ml kuumaa vettä
150 g suolatonta vegaanista voita
100 ml Urtekram kookosöljyä
200 g tummaa vegaanista suklaata (80 % kaakaota)
65 ml Urtekram kaakaojauhetta
250 g Urtekram kookossokeria
120 ml silkkitofua soseutettuna
2 tl vanilja-aromia
290 g vehnäjauhoja
1 tl Urtekram leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
Hyppysellinen suolaa
Aloita ganachesta. Kaada rouhittu suklaa kulhoon. Lämmitä kookosmaito kiehuvaksi ja kaada se sitten suklaan päälle.
Nosta kulho muutamaksi minuutiksi sivuun ja sekoita, kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja seos on tasaista. Peitä kulho ja siirrä jääkaappiin noin 1,5 tunnin ajaksi. Sekoita kuitenkin seosta tasaisin väliajoin kakun valmistamisen ja paistamisen aikana.
Valmista sitten kakku. Sulata vegaaninen voi, kookosöljy, kaakao, suklaa, kookossokeri, vanilja-aromi ja kuuma vesi kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.
Sekoita sitten soseutetun tofun joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita, kunnes kakkutaikina on tasaista ja kiiltävää.
Kaada kakkutaikina kahteen halkaisijaltaan 17,5 sentin (7 tuuman) irtopohjavuokaan ja paista 140-asteisessa kiertoilmauunissa 45–50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla 45 minuutin kuluttua.
Ota kakut pois uunista ja anna niiden jäähtyä 5 minuuttia ennen irtopohjavuokien irrottamista. Anna niiden sitten jäähtyä kokonaan ritilällä.
Kun kakut ovat jäähtyneet, nosta ne päällekkäin ja levitä kakun päälle ja reunoille tasainen kerros ganachea. Jos haluat, voit koristella kakun marjoilla ja syötävillä kukilla.
Ainesosat
GANACHE-KUORRUTTEEN AINEKSET
200 g tummaa vegaanista suklaata (80 % kaakaota) rouhittuna
200 ml Urtekram kookosmaitoa tölkistä
KAKUN AINEKSET
425 ml kuumaa vettä
150 g suolatonta vegaanista voita
100 ml Urtekram kookosöljyä
200 g tummaa vegaanista suklaata (80 % kaakaota)
65 ml Urtekram kaakaojauhetta
250 g Urtekram kookossokeria
120 ml silkkitofua soseutettuna
2 tl vanilja-aromia
290 g vehnäjauhoja
1 tl Urtekram leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
Hyppysellinen suolaa
Ohjeet
Aloita ganachesta. Kaada rouhittu suklaa kulhoon. Lämmitä kookosmaito kiehuvaksi ja kaada se sitten suklaan päälle.
Nosta kulho muutamaksi minuutiksi sivuun ja sekoita, kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja seos on tasaista. Peitä kulho ja siirrä jääkaappiin noin 1,5 tunnin ajaksi. Sekoita kuitenkin seosta tasaisin väliajoin kakun valmistamisen ja paistamisen aikana.
Valmista sitten kakku. Sulata vegaaninen voi, kookosöljy, kaakao, suklaa, kookossokeri, vanilja-aromi ja kuuma vesi kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.
Sekoita sitten soseutetun tofun joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita, kunnes kakkutaikina on tasaista ja kiiltävää.
Kaada kakkutaikina kahteen halkaisijaltaan 17,5 sentin (7 tuuman) irtopohjavuokaan ja paista 140-asteisessa kiertoilmauunissa 45–50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla 45 minuutin kuluttua.
Ota kakut pois uunista ja anna niiden jäähtyä 5 minuuttia ennen irtopohjavuokien irrottamista. Anna niiden sitten jäähtyä kokonaan ritilällä.
Kun kakut ovat jäähtyneet, nosta ne päällekkäin ja levitä kakun päälle ja reunoille tasainen kerros ganachea. Jos haluat, voit koristella kakun marjoilla ja syötävillä kukilla.