Vegaanisia lettuja ruohosipulilla ja kuorrutetulla tofulla

Pääruoka
30 min
Annokset: 4
Nämä vegaaniset pannukakut ovat saaneet inspiraationsa kiinalaisesta Jian Bingistä ja vietnamilaisesta Bánh Xèosta. Ohuita lettuja, joissa on hienonnettua ruohosipulia taikinassa ja päällä raastettuja vihanneksia ja lasitettua tofua.

Ainesosat

Letut
3 dl vehnäjauhoja
1 rl maissitärkkelystä
4 dl vettä
½ tl suolaa
½ tl Urtekram kurkumaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
Täyte
½ dl Urtekram seesamiöljyä kylmäpuristettua
1 pkt maustamatonta tofua
1 dl hoisin-kastiketta (tai vastaava määrä soijaa, vettä ja vaahterasiirappia)
1 ruukku korianteria
1 rkl paahdettuja Urtekramin seesaminsiemeniä
Silputut kasvikset (punakaali, porkkana, vihreä sipuli tai retiisi)
Urtekram omenasiiderietikkaa

Ohjeet

Sekoita jauhot, vesi ja suola kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
Kuutioi tofu ja paista öljyssä kuumalla pannulla ympäriinsä. Kun pinta on kauniin rapea, lisää hoisin-kastiketta.
Anna kastikkeen kiehua sekoittaen muutama minuutti ja poista sitten nopeasti lämmöltä, jotta se ei pala pohjaan.
Lisää ruohosipuli taikinaan.
Kaada kauhallinen taikinaa kuumalle paistinpannulle öljyn kanssa. Varmista, että taikina on ohutta ja peittää vuoan.
Käännä lettu ja paista toiselta puolelta.
Kaada letujen päälle tofua, raastettuja vihanneksia, korianteria, vihreää sipulia ja loraus omenasiiderietikkaa. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.