Bruschetta valkopavuilla ja paahdetuilla tomaateilla
Pääruoka
30 min
Annokset: 4
Tässä helppo mukaelma klassisesta italialaisesta antipastosta. Valkoisten papujen ja kevyesti paahdettujen tomaattien avulla saat bruschettasta entistä maukkaamman ja täyttävämmän. Käytä valmistukseen kunnollista hapanleipää, hyviä raaka-aineita ja parasta öljyäsi.
350 g erilaisia kirsikkatomaatteja
Urtekram oliiviöljyä
noin 2,5 dl kypsennettyjä Urtekram valkoisia papuja
1 sitruunan mehu ja kuori
1 hyppysellinen Urtekram chilihiutaleita
1 kourallinen persiljaa, hienonnettuna
1 kourallinen basilikaa
4 viipaletta hapanleipää
2 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja puolitettuna
suolaa ja tuoretta mustapippuria
Lämmitä uuni 200 °Ceen.
Laita tomaatit uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä ja suolaa ja paahda 20–25 minuuttia. Kun tomaatit ovat paahtumassa, laita pavut suureen kulhoon ja lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu, chilihiutaleet, persilja, loraus oliiviöljyä ja reilusti suolaa ja pippuria.
Sekoita kunnolla ja painele kevyesti haarukalla. Laita sekoitus odottamaan.
Paahda leipäviipaleita kuivalla pannulla tai leivänpaahtimessa. Hiero jokaista leipäviipaletta puolikkaalla valkosipulinkynnellä. Kun tomaatit ovat valmiita, ota vuoan pohjalta talteen pieni määrä öljyn ja mehun sekoitusta, kaada se papujen päälle ja sekoita hyvin.
Asettele jokaisen leipäviipaleen päälle papusekoitusta ja koristele muutamalla lämpimällä tomaatilla ja basilikalla.
Ainesosat
350 g erilaisia kirsikkatomaatteja
Urtekram oliiviöljyä
noin 2,5 dl kypsennettyjä Urtekram valkoisia papuja
1 sitruunan mehu ja kuori
1 hyppysellinen Urtekram chilihiutaleita
1 kourallinen persiljaa, hienonnettuna
1 kourallinen basilikaa
4 viipaletta hapanleipää
2 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja puolitettuna
suolaa ja tuoretta mustapippuria
Ohjeet
Lämmitä uuni 200 °Ceen.
Laita tomaatit uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä ja suolaa ja paahda 20–25 minuuttia. Kun tomaatit ovat paahtumassa, laita pavut suureen kulhoon ja lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu, chilihiutaleet, persilja, loraus oliiviöljyä ja reilusti suolaa ja pippuria.
Sekoita kunnolla ja painele kevyesti haarukalla. Laita sekoitus odottamaan.
Paahda leipäviipaleita kuivalla pannulla tai leivänpaahtimessa. Hiero jokaista leipäviipaletta puolikkaalla valkosipulinkynnellä. Kun tomaatit ovat valmiita, ota vuoan pohjalta talteen pieni määrä öljyn ja mehun sekoitusta, kaada se papujen päälle ja sekoita hyvin.
Asettele jokaisen leipäviipaleen päälle papusekoitusta ja koristele muutamalla lämpimällä tomaatilla ja basilikalla.