Tämä salaatti on takuuvarma hitti! Päälle lisätään vielä parsaa, pippuriretiisiä sekä makeita mansikoita, nam! Sopii niin illallispöytään kuin piknikillekin.
800 g uusia perunoita
2 rkl Urtekram oliiviöljyä
1 Punasipuli
1,5 dl kypsentämättömiä Urtekram belugalinssejä
5 parsan vartta
5 retiisiä
8 mansikkaa
Tilliä
Vinegretteä
4 rkl Urtekram oliiviöljyä
1 rkl Valkoviinietikkaa
1 rkl Urtekram vaahterasiirappia
1 Pieni nippu tilliä, hienonnettuna
1 Pieni nippu persiljaa, hienonnettu
1 Valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1 tl Hiutalesuolaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Puolita perunat ja laita ne lautaselle. Valuta öljyä ja ripaus suolaa päälle ja paista 15 minuutin ajan. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, lisää viipaleet uunipellille perunoiden päälle. Käännä perunat ja laita takaisin uuniin vielä 15 minuutiksi.
Keitä linssejä samalla runsaalla vedellä noin 15-17 minuutin ajan. Laita bambuhöyrykori tai tavallinen siivilä kattilan päälle ja kaada linssit siihen, leikkaa parsa 3-4 cm paloiksi ja lisää siivilään / koriin. Laita kansi päälle ja anna höyrytä muutaman minuutin ajan, kunnes parsa on pehmentynyt.
Leikkaa sokeriherneet pituussuunnassa ja viipaloi retiisit sekä mansikat.
Sekoita vinegretten ainekset kulhoon.
Kaada linssit, perunat ja punasipuli isoon kulhoon, ja kaada vinegrette päälle ja sekoita kunnes kaikki on vinegreten peitossa. Asettele päälle parsa, retiisit ja mansikat ja ripottele päälle tilli.
Nauti!
Ainesosat
800 g uusia perunoita
2 rkl Urtekram oliiviöljyä
1 Punasipuli
1,5 dl kypsentämättömiä Urtekram belugalinssejä
5 parsan vartta
5 retiisiä
8 mansikkaa
Tilliä
Vinegretteä
4 rkl Urtekram oliiviöljyä
1 rkl Valkoviinietikkaa
1 rkl Urtekram vaahterasiirappia
1 Pieni nippu tilliä, hienonnettuna
1 Pieni nippu persiljaa, hienonnettu
1 Valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1 tl Hiutalesuolaa
Ohjeet
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Puolita perunat ja laita ne lautaselle. Valuta öljyä ja ripaus suolaa päälle ja paista 15 minuutin ajan. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, lisää viipaleet uunipellille perunoiden päälle. Käännä perunat ja laita takaisin uuniin vielä 15 minuutiksi.
Keitä linssejä samalla runsaalla vedellä noin 15-17 minuutin ajan. Laita bambuhöyrykori tai tavallinen siivilä kattilan päälle ja kaada linssit siihen, leikkaa parsa 3-4 cm paloiksi ja lisää siivilään / koriin. Laita kansi päälle ja anna höyrytä muutaman minuutin ajan, kunnes parsa on pehmentynyt.
Leikkaa sokeriherneet pituussuunnassa ja viipaloi retiisit sekä mansikat.
Sekoita vinegretten ainekset kulhoon.
Kaada linssit, perunat ja punasipuli isoon kulhoon, ja kaada vinegrette päälle ja sekoita kunnes kaikki on vinegreten peitossa. Asettele päälle parsa, retiisit ja mansikat ja ripottele päälle tilli.