Hummussalaatti paahdetulla kurpitsalla ja yrttimarinoidulla tofulla

Pääruoka
30 min
Annokset: 4
Eikö hummussalaatti kuulostakin mahtavalta keksinnöltä?! Hummuspohja, jonka päällä omaa suosikkisalaattia. Todella maukasta ja täyttävää! Salaatissa meillä on paahdettua kurpitsaa, lehtikaalia ja marinoitua tofua. Marinadi toimii myös salaatinkastikkeena.

Ainesosat

Hummus
2 purkkia (400 g) Urtekram keitettyjä kikherneitä
2 rkl Urtekram tahinia
1 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 tl Urtekram jauhettua kuminaa
Hiutale suolaa
Täyte
1 kurpitsa, esimerkiksi myskikurpitsa
100 g lehtikaalia
3 punaista luumua tai 2 punaista omenaa
40 g paahdettuja pähkinöitä tai siemeniä
1 rkl rypsiöljyä
Hiutale suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Yrttitofu
1 pakkaus maustamatonta kiinteää tofua
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl vettä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl Urtekram vaahterasiirappia
2 isoa kourallista tuoretta persiljaa + lisää koristeeksi
Hiutale suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Ohjeet

Valuta kikherneistä vesi ja huuhtele ne. Sekoita ne muiden hummuksen ainesten kanssa, mausta suolalla.

Kuumenna uuni 200 °Cseen. Kuori kurpitsa ja leikkaa se puoliksi, poista siemenet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Poista kaalista karkea kanta ja revi lehdet pieniksi paloiksi, lisää öljyä, sekoita kunnolla ja lisää suolaa.

Laita kurpitsapalat uunipellille ja lorauta niihin vähän öljyä. Paista uunin keskiosassa n. 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmentynyt ja muuttunut kullanruskeaksi. Lisää lehtikaali viimeiseksi 5 minuutiksi uuniin.
Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista pienessä määrässä öljyä pannulla, kunnes ne ovat hieman kullanruskeita reunoilta. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, sekoita valmiiseen tofuun.
Leikkaa luumut viipaleiksi, sekoita paahdettujen vihannesten kanssa.
Levitä hummusta neljän kulhon pohjalle. Päälle kasvisseos, tofu ja saksanpähkinät. Kaada päälle hieman yrttikastiketta.